YLEISTÄ

 

Palvelukoti Mäntyranta tarjoaa, yksilöllistä, laadukasta ja turvallista hoivaa muistihäiriöisille henkilöille.

Valvottua toimintaa vuodesta 1995

Palvelukoti Mäntyrannan toimintaa valvovat Etelä-Suomen lääninhallitus, Espoon kaupunki ja Uudenmaan Vanhustenhuollon Kannatusyhdistys ry:n hallitus.

Palvelukoti Mäntyranta on pieni, kodikas 24- paikkainen yksityinen hoivakoti Espoon laajalahdessa. Meillä on yli 20 vuoden kokemus muistisairaiden hoidosta. Tarjoamme laadukasta ympärivuorokautista hoivaa, kuntouttavalla työotteella. Huomiomme jokaisen asukkaan yksilöllisesti ja laadimme voimavaralähtöisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman yhdessä asukkaan, omaisen ja omahoitajan kanssa. Hoitosuunnitelman laadinnassa hyödynnämme rai-mittaristoa. Jokaiselle asukkaalle on nimetty omahoitaja.


Mäntyrannan omavalvontasuunnitelma

Palvelukotiin asukkaaksi hakeutuminen

Toimimme Espoon kaupungin kilpailuttamana vanhusten hoiva-asumisen tuottajana ostopalvelusopimuksella. Palvelukotiimme voi myös hakeutua itsemaksavana tai oman kotikunnan myöntämällä palvelusetelillä. Hoiva-asumisen palveluiden hakemisesta saa tietoa oman kunnan sosiaali- ja terveyspalveluista. Espoossa neuvontaa ja palveluohjausta senioreille saa numerosta, p. 09 816 33 333 klo 9–15 ja sähköposti: 
nestori(a)espoo.fi.

Kysy palvelukotiimme hakeutumisesta, asukasvalinnoista ja vapaista hoiva-asumisen paikoista sivuston ”ota yhteyttä”- lomakkeella, puhelimitse 040 710 4137 tai spostise: mervi.sahipakka@uvky.fi

Olet myös tervetullut tutustumaan palvelukotiimme sekä toimintaamme.


Kuntouttava toiminta

Mäntyrannan yhteiset tilat sopivat hyvin viihtyisään yhdessäoloon ja erilaisiin harrastetuokioihin ja liikuntaryhmiin. Harrastetoiminta on tärkeä osa päivittäistä arkeamme. 
Kodissa harrastetoimintaa koordinoi harraste- ja vapaaehtoistyön ohjaaja. Järjestämme päivittäin kuntouttavaa ryhmä- ja yksilötoimintaa asukkaille. Asukkaita kysytään ja avustetaan ryhmiin yksilöllisten mieltymysten ja toiveiden mukaan.

Harrastetoimintaa talossamme ovat mm. ulkoilu, erilaiset retket, tapahtumat ja juhlat, lauluhetket, jumpat, pelit, maalaus, askartelu, elokuvat, leipominen, puutarhanhoito ja muisteluryhmät. Viikon kohokohdaksi on muodostunut tiistaisin järjestettävä bingo.
Tapiolan seurakunta järjestää noin kerran kuukaudessa Mäntyrannassa hartaustilaisuuden.

Palvelukodin ohjattu kuntouttava toiminta suunnitellaan ja toteutetaan päiväkohtaisesti viikko-ohjelman avulla, joka perustuu palvelukodin puolivuosittain laadittavaan kuntouttavan toiminnan suunnitelmaan. Se rakennetaan vuosi- ja kuukausipohjalta, ja siinä otetaan huomioon vuodenkierto juhlapyhineen ja merkkipäivineen.  Viikko-ohjelma on nähtävillä ilmoitustauluilla talon eri pisteissä. Lisäksi viikko-ohjelma lähetetään sähköisesti asukkaiden omaisille.

Tilat

Mäntyranta on alun perin paritaloon remontoitu kotoisa asumispalvelun yksikkö. Talossamme on kaksi varsinaista asuinkerrosta ja lisäksi muutaman portaan korkeuseroja eri huoneiden välillä. Asukkaiden käytössä on kaksi ruokasalia. Viihtyisä olohuone kutsuu yhteiseen ajanviettoon ja tarjoaa mahdollisuuden television katseluun tai musiikin kuunteluun. 


Lokakuussa 2008 valmistui yhdessä tasossa oleva 12-paikkainen laajennusosa ja tässä yhteydessä rakennettiin myös hissi.  Asukashuoneet ovat pääsääntöisesti yhden hengen huoneita. Asukkaalla on mahdollisuus kalustaa huone mieleisekseen.
Mäntyrannassa on asukkaiden käytössä nykyaikaisin laittein varustettu kuntosali. Terapiasalissa on mahdollista pitää esimerkiksi asukkaiden taideryhmiä tai henkilökunnan koulutustilaisuuksia. Sauna lämmitetään asukkaiden mieltymisten mukaan.


Vapaaehtoistoiminta

Runsas vapaaehtoisten joukko on mukana hoivakodin arjessa osallistuen monipuolisesti kodissa järjestettävään toimintaan.
Olet tervetullut kotiimme vapaaehtoiseksi esim. ulkoilemaan, lukemaan, keskustelemaan, pitämään laulu- tai musiikkihetkiä, pelaamaan sekä avustajiksi erilaisille retkille ja tapahtumiin. 

Vapaaehtoistoiminnasta ja Palvelukodin tapahtumista saa lisätietoa Mäntyrannan vapaaehtoisvastaavalta, Eila Simolalta, eila.simola(at)uvky.fi, puh. 040-455 1566.


Vapaaehtoisohjaajan tietopankki (pdf)

Palvelukoti Mäntyranta
Jääskentie 22, 02140 ESPOO

>> Katso kartta

 

Puhelin 040 7104137
palveluvastaava: mervi.sahipakka(at)uvky.fi

 


www.mantyranta.fi